Secundaire grondstoffen

Bij Veolia werken we aan wereld waarin we geen grondstoffen uitputten, maar  hernieuwen, terugwinnen en aanvullen. In Nederland herwinnen wij grondstoffen uit onder anderen papier en karton, digitale datadragers, industriële reststromen en end-of-life huishoudelijke producten.

Bij Veolia kijken we verder dan naar hoe de wereld nu is. Wij kijken naar hoe de wereld zou móeten zijn. We gaan voor een wereld waarin een circulaire economie zorgt dat er geen materialen verloren gaan, waardoor we het milieu sparen en bronnen niet langer uitputten maar aanvullen waar nodig.  

Bij Veolia gaan we verder dan recyclen, we zetten de materialen die we inzamelen om in nieuwe grondstoffen. Zoals bijvoorbeeld PP regranulaat, of in nieuw papier en textiel. We hebben voor ieder materiaal een oplossing voor hergebruik. 

 

Ecologische én economische ontwikkelingen dwingen ons op een andere manier om te gaan met restmaterialen. Reststromen uit productieprocessen zijn geen ‘afval’, maar vormen een waardevolle bron voor grondstoffen. Dat is het principe van ‘urban mining’.
 

 

 

Onze secundaire grondstoffen

Solution
Onze productielocatie in Nederland is gevestigd in Vroomshoop. Jaarlijks wordt op duurzame wijze meer dan 47.000 ton PP-recyclaat geproduceerd.
Solution
Wij recyclen papier en karton en brengen het materiaal terug in de circulaire economie
Solution
Wij verwerken materialen Wij verwerken materialen, die vrijkomen tijdens een productie- of verwerkingsproces en zetten deze opnieuw in. Bijvoorbeeld om energie op te wekken.
Solution
Veolia bezit en exploiteert verschillende faciliteiten voor de terugwinning van hulpbronnen, waterrecyclage- en waterzuiveringsinstallaties en afvalenergievoorzieningen. 
Solution
Bent u op zoek naar een maatschappelijk verantwoorde oplossing voor de verwerking van uw textiel? Veolia zoekt voor u de meest duurzame oplossing. Wij organiseren de inzameling, sortering en verwerking van textiel tot grondstof van de toekomst.
Solution
Wij recyclen end-of-life huishoudelijke producten en brengen deze terug in de circulaire economie.

We zien de wereld zoals deze zou moeten zijn, en niet alleen zoals deze nu is.