Kunststof Recycling

Veolia, met haar productiefaciliteit in Vroomshoop, is het wereldwijde ‘Centre of Excellence’ voor Veolia met betrekking tot de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige compounds gebaseerd op gerecycled polypropyleen (PP), een moderne en veelzijdige kunststof.
 

PP zit in ons DNA en is verankerd in onze visie en missie

In een halve eeuw heeft Veolia een grote expertise verworven in het opwaarderen van PP. Die ervaring maakt ons toonaangevend op het gebied van hergebruik van deze grondstof. Voor onze afnemers betekent dat een waarborg voor kwaliteit en constante producten. Vergelijkbaar met die van nieuw materiaal. In samenwerking met andere partijen worden voortdurend nieuwe producten ontwikkeld. Door continu te innoveren en te verbeteren vormen wij een betrouwbare partner voor de lange termijn. Wij denken met u mee en vertalen alle wensen in een voor u optimaal materiaal. 

Onze productielocatie in Nederland is gevestigd in
Vroomshoop. Jaarlijks wordt meer dan 47.000 ton PP-recyclaat
geproduceerd.

 

PP is uitermate geschikt om te worden hergebruikt.

Eigenschappen kunnen eenvoudig worden aangepast voor een tweede, derde of zelfs vierde leven. In eenzelfde of een geheel andere toepassing. Slim hergebruik behoudt de waarde van PP, spaart schaarse delfstoffen als olie en ontziet het milieu. Veolia heeft zich in vijf decennia ontwikkeld tot een expert op het gebied van PP recycling. Onze materialen worden succesvol toegepast in een groeiend aantal toepassingen en markten.


Wie zijn onze klanten? 

Fabrikanten, bedrijven, industrieën

 


Veolia recyclaten

 


Voordelen voor onze klanten

Verlaag uw CO2 Footprint 

Realiseer een hogere kosten efficiëntie 

Draag bij aan het realiseren van belangrijke duurzaamheidsdoelen.

Een product met vergelijkbare eigenschappen, maar geproduceerd met minder water- en energieverbruik en zonder gebruik van schaarse bronnen.
Jaco Wolters
Int. Senior Key Account Manager

Meer diensten op het gebied van secundaire grondstoffen

 

PP Compounds van Veolia vinden hun weg in auto-onderdelen, tuinmeubelen, huishoudelijke apparaten (stofzuigers, koffiemachines), diverse opbergsystemen (kratten/boxen) en uiteraard de plant- en boomcontainers.

Veolia is al meer dan 50 jaar actief in de duurzame productie van gerecyclede compounds. Jaarlijks produceren we zo’n 47.000 ton. Het materiaal dat gebruikt wordt voor de productie zijn teruggewonnen uit industriële- en consumenten afvalstromen (bijvoorbeeld levensmiddelenverpakkingen). Wij zijn in staat om te garanderen dat ons product voortdurend voldoet aan de kwaliteitsnormen van onze industriële klanten. Het materiaal dat wij produceren wordt meermalen getest: we testen het materiaal in ons eigen state-of-the-art laboratorium, zowel bij binnenkomst, als na verwerking, als bij het verlaten van onze productiefaciliteit. Zo bent u verzekerd van materiaal dat over dezelfde eigenschappen beschikt als virgin materiaal.