IPKW: Oud industrieterrein wordt eco-industrial park

Energietransitie

Veolia is wereldleider op het gebied van de ontwikkeling, het behouden en het aanvullen van natuurlijke hulpbronnen. Deze worden schaarser, daarom ontwikkelt Veolia oplossingen voor energiebeheer die bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van steden en industrieën.

De uitdaging | Groene fabrieken, faciliteiten en gebouwen


Veolia heeft een unieke expertise op het gebied van energie-efficiëntie in gebouwen, verwarming en koeling van netwerkbeheer, productie van hernieuwbare energie en het genereren van gecentraliseerde installaties (stoom en water) voor industriële klanten.

We helpen onze klanten (publiek en industrieel) door het uitvoeren en onderhouden van hun faciliteiten op een efficiëntere manier, en we helpen hen het energie verbruik en CO2 uitstoot te verminderen. Ook optimaliseren we hun energie mix om duurzamer te zijn en operationele kosten te verlagen.   
 

Duurzame energie

Veolia zorgt voor duurzame energie en utilities voor onze klanten. We gebruiken de by-producten uit het productieprocessen als brandstof of voor het genereren van energie door gebruik te maken van geothermal biomass of biogas based oplossingen.

Wij helpen onze klanten bij de overgang naar duurzame energie, waarbij we kijken naar de mogelijkheden om gebruik te maken van teruggewonnen restwarmte of energie dat opgewekt wordt uit bijproducten. 

 

Jan Lenstra, COO Veolia Nederland
Als belangrijke speler in energiebeheer beschikt Veolia over unieke expertise in energie-efficiëntie, het beheer van verwarmings- en koelingsnetwerken en de productie van hernieuwbare energie. Als partner van de steden en de industrie optimaliseert de Groep zijn energieaankopen, zorgt hij voor evenwicht in zijn energiemix door er hernieuwbare energie in op te nemen en brengt hij de nodige wijzigingen aan om de energie-efficiëntie van zijn uitrusting te verbeteren.

Jan Lenstra
COO, Veolia Nederland


Diensten op het gebied van energietransitie

Honderden steden over de hele wereld hebben het beheer en onderhoud van hun verwarmings- en koelingsnetwerken, die verwarming, warm water en airconditioning leveren aan openbare en particuliere gebouwen, aan Veolia toevertrouwd.

Wij helpen onze klanten met de overgang naar duurzame energie. 
Wij bieden energie oplossingen voor industriële klanten, bijvoorbeeld door hergebruik van restwarmte.
Veolia ontwikkelt oplossingen voor haar klanten om gebouwen efficiënter, milieuvriendelijker en duurzamer te maken. 
Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en energie uitgaven te verminderen, doen steeds meer steden een beroep hernieuwbare energiebronnen.
Veolia beheert wereldwijd warmte- en koudenetwerken. De netwerken zijn ontworpen om warmte en koeling te leveren aan bijvoorbeeld schoolgebouwen, zorginstellingen, kantoorgebouwen en woonwijken.
Veolia beschikt over unieke expertise in energie-efficiëntie, het beheer van verwarmings- en koelingsnetwerken en de productie van hernieuwbare energie.
We optimaliseren de levering van energie en bronnen zoals stoom en perslucht gedurende het gehele productieproces en binnen de gehele faciliteit. 
Solution
Energiemonitoring van Veolia; duurzamer worden door slimme oplossingen.
Wij zien de wereld zoals hij moet zijn. We vinden innoverende oplossingen waar andere problemen zien.
De energieoplossingen van Veolia voldoen aan de betrouwbaarheid, kwaliteit, beschikbaarheid en kostenvereisten van industriële klanten voor wie energie een belangrijk concurrentievraagstuk is. De Groep optimaliseert industriële nutsvoorzieningen, van welke aard ook (stoomopwekking, koeling, elektriciteit, perslucht), evenals het energieverbruik van processen en industriële gebouwen. Dit stelt Veolia in staat om te helpen bij het veiligstellen van de levering voor haar klanten en het verminderen van hun energie- en koolstofvoetafdruk.

We zien de wereld zoals deze zou moeten zijn, en niet alleen zoals deze nu is. 

 

 

Hubgrade is een hypervision systeem en een gebouw en infrastructuur energie efficiëntie monitoring dienst ontwikkeld door Veolia. Ontworpen als een echt geïntegreerd managementplatform, verzamelt Hubgrade in real time gegevens die worden geanalyseerd door de experts van de Groep om het werk te optimaliseren. Met dit instrument kan tot 15 % extra energie worden bespaard op de energie-efficiëntie van gebouwen in vergelijking met andere energieefficiëntiediensten op de markt. Veolia beheert momenteel 9 Hubgrade centra wereldwijd.

Hubgrade. Slimme tools voor een lagere CO2 footprint

Hubgrade - Veolia Head office