[Energietransitie] ​Oplossingen voor hernieuwbare energie

Honderden steden over de hele wereld hebben het beheer en onderhoud van hun verwarmings- en koelingsnetwerken, die verwarming, warm water en airconditioning leveren aan openbare en particuliere gebouwen, aan Veolia toevertrouwd.
 

Energiediensten voor gebouwen

Veolia ontwikkelt energiediensten om het energieverbruik en de CO2-uitstoot van gebouwen te verminderen met behoud van het comfort van de bewoners. Op basis van een energie-audit ontwikkelt de Groep een verbeteringsplan dat onder meer voorziet in de installatie van energiezuiniger toestellen, instrumenten om het verbruik te controleren en de prestaties te beheren, alsook toestellen om de bewoners aan te moedigen energie te besparen. 


Hubgrade

Hubgrade is een hypervision systeem en een gebouw en infrastructuur energie efficiëntie monitoring dienst ontwikkeld door Veolia. Ontworpen als een echt geïntegreerd managementplatform, verzamelt Hubgrade in real time gegevens die worden geanalyseerd door de experts van de Groep om het werk te optimaliseren. Met dit instrument kan tot 15 % extra energie worden bespaard op de energie-efficiëntie van gebouwen in vergelijking met andere energieefficiëntiediensten op de markt. Veolia beheert momenteel 9 Hubgrade centra wereldwijd.

​Als belangrijke speler in energiebeheer beschikt Veolia over unieke expertise in energie-efficiëntie, het beheer van verwarmings- en koelingsnetwerken en de productie van hernieuwbare energie. 


Wie zijn onze klanten?

Industrie, bedrijfsleven, vastgoedbeheer

Verlaag uw CO2 Footprint 

Realiseer een hogere kosten efficiëntie 

Draag bij aan het realiseren van belangrijke duurzaamheidsdoelen.


Het profiel van Nederland is perfect voor innovatie. Dichtbevolkt, vergaand geïndustrialiseerd en natuurlijk het befaamde poldermodel

[Interview met Hildagarde McCarville]
Hildagarde McCarville
CEO Veolia Nederland

 


Meer diensten van Veolia op het gebied van energie transitie
 

Solution
Wij helpen onze klanten met de overgang naar duurzame energie. 
Solution
Wij bieden energieoplossingen voor industriële klanten, bijvoorbeeld door hergebruik van restwarmte.
Solution
Veolia ontwikkelt oplossingen voor haar klanten om gebouwen efficiënter, milieuvriendelijker en duurzamer te maken. 
Solution
Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en energie uitgaven te verminderen, doen steeds meer steden en industrieën een beroep hernieuwbare energiebronnen.
Solution
Veolia beheert wereldwijd warmte- en koudenetwerken. De netwerken zijn ontworpen om warmte en koeling te leveren aan bijvoorbeeld schoolgebouwen, zorginstellingen, kantoorgebouwen en woonwijken.
Solution
We optimaliseren de levering van energie en bronnen zoals stoom en perslucht gedurende het gehele productieproces en binnen de gehele faciliteit.
Solution
Energiemonitoring van Veolia; duurzamer worden door slimme oplossingen.
Wij zien de wereld zoals hij moet zijn. We vinden innoverende oplossingen waar andere problemen zien.

We zien de wereld zoals deze zou moeten zijn, en niet alleen zoals deze nu is.