Kunststof Recycling

Leading the way. Op naar een circulaire economie.

Veolia neemt haar verantwoordelijkheid als het gaat om sociale en milieukwesties. Niet alleen zijn onze producten duurzaam, ze worden ook op een duurzame manier geproduceerd met een minimale impact op het milieu. Ons bedrijf is sinds 2013 EuCertPlast- gecertificeerd: een extra garantie voor duurzaamheid en kwaliteit voor klanten.
 

Veolia, met haar productiefaciliteit in Vroomshoop, is het wereldwijde ‘Centre of Excellence’ voor Veolia met betrekking tot de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige compounds gebaseerd op gerecycled polypropyleen (PP), een moderne en veelzijdige kunststof.
 

PP zit in ons DNA en is verankerd in onze visie en missie

In een halve eeuw heeft Veolia een grote expertise verworven in het opwaarderen van PP. Die ervaring maakt ons toonaangevend op het gebied van hergebruik van deze grondstof. Voor onze afnemers betekent dat een waarborg voor kwaliteit en constante producten. Vergelijkbaar met die van nieuw materiaal. In samenwerking met andere partijen worden voortdurend nieuwe producten ontwikkeld. Door continu te innoveren en te verbeteren vormen wij een betrouwbare partner voor de lange termijn. Wij denken met u mee en vertalen alle wensen in een voor u optimaal materiaal. 

Onze productielocatie in Nederland is gevestigd in
Vroomshoop. Jaarlijks wordt meer dan 47.000 ton PP-recyclaat
geproduceerd.

 

PP is uitermate geschikt om te worden hergebruikt.

Eigenschappen kunnen eenvoudig worden aangepast voor een tweede, derde of zelfs vierde leven. In eenzelfde of een geheel andere toepassing. Slim hergebruik behoudt de waarde van PP, spaart schaarse delfstoffen als olie en ontziet het milieu. Veolia heeft zich in vijf decennia ontwikkeld tot een expert op het gebied van PP recycling. Onze materialen worden succesvol toegepast in een groeiend aantal toepassingen en markten.


Wie zijn onze klanten? 

Fabrikanten, bedrijven, industrieën

 


Veolia recyclaten

 


Voordelen voor onze klanten

Verlaag uw CO2 Footprint 

Realiseer een hogere kosten efficiëntie 

Draag bij aan het realiseren van belangrijke duurzaamheidsdoelen.

Een product met vergelijkbare eigenschappen, maar geproduceerd met minder water- en energieverbruik en zonder gebruik van schaarse bronnen.
Jaco Wolters
Int. Senior Key Account Manager

Meer diensten op het gebied van secundaire grondstoffen

Solution
Door te kijken naar voedsel- en productverpakkingen kunnen we de impact van onze wekelijkse boodschappen op de klimaatverandering en milieuvervuiling verminderen.
Wij recyclen end-of-life huishoudelijke producten en brengen deze terug in de circulaire economie. 
Wij recyclen papier en karton en brengen het materiaal terug in de circulaire economie. 
Solution
[Circulaire Economie] Returnity - Smart Circularity
Wij verwerken materialen Wij verwerken materialen, die vrijkomen tijdens een productie- of verwerkingsproces en zetten deze opnieuw in. Bijvoorbeeld om energie op te wekken.
Veolia bezit en exploiteert verschillende faciliteiten voor de terugwinning van hulpbronnen, waterrecyclage- en waterzuiveringsinstallaties en afvalenergievoorzieningen. 
LC Packaging en Veolia Nederland starten samenwerking om afval afkomstig van flexibele verpakkingen wereldwijd te beperken
"Where others see used plastic, I see an opportunity to invent, develop and create new products." #WeAreResourcers
Wijzonol verpakt sinds mei van dit jaar haar muurverven in emmers van 100 procent Post Consumer Recyclaat (PCR). Al enige tijd werden de emmers van restmateriaal van de plasticindustrie gemaakt.

We zien de wereld zoals deze zou moeten zijn, en niet alleen zoals deze nu is. 

 

 

PP Compounds van Veolia vinden hun weg in auto-onderdelen, tuinmeubelen, huishoudelijke apparaten (stofzuigers, koffiemachines), diverse opbergsystemen (kratten/boxen) en uiteraard de plant- en boomcontainers.

Veolia is al meer dan 50 jaar actief in de duurzame productie van gerecyclede compounds. Jaarlijks produceren we zo’n 47.000 ton. Het materiaal dat gebruikt wordt voor de productie zijn teruggewonnen uit industriële- en consumenten afvalstromen (bijvoorbeeld levensmiddelenverpakkingen). Wij zijn in staat om te garanderen dat ons product voortdurend voldoet aan de kwaliteitsnormen van onze industriële klanten. Het materiaal dat wij produceren wordt meermalen getest: we testen het materiaal in ons eigen state-of-the-art laboratorium, zowel bij binnenkomst, als na verwerking, als bij het verlaten van onze productiefaciliteit. Zo bent u verzekerd van materiaal dat over dezelfde eigenschappen beschikt als virgin materiaal.