Veolia Polymers


Veolia Polymers, met haar productiefaciliteit in Vroomshoop, in het oosten van Nederland, is het wereldwijde ‘Centre of Excellence’ voor Veolia met betrekking tot de productie van hoogwaardige kunststof compounds gemaakt van gerecycled polypropyleen (PP), een modern en veelzijdige kunststof soort.

Veolia Polymers is al meer dan 40 jaar actief in de duurzame productie van gerecyclede compounds. Jaarlijks produceren we zo’n 53.000 ton. Het materiaal dat gebruikt wordt voor de productie zijn teruggewonnen uit industriële- en consumenten afvalstromen (bv. levensmiddelenverpakkingen). Wij zijn in staat om te garanderen dat ons product voortdurend voldoet aan de kwaliteitsnormen van onze industriële klanten. Wij testen alle input materialen als deze onze fabriek binnenkomen, daarna testen wij ze in ons state-of-the-art laboratorium en ook nog eens voordat het eindproduct onze faciliteiten verlaat.

De Visie PP Compounds van Veolia Polymeren vinden hun weg in auto-onderdelen, tuinmeubelen, huishoudelijke apparaten (stofzuigers, koffiemachines), diverse opbergsystemen (kratten/boxen) en uiteraard de plant- en boomcontainers.
 

PP is uitermate geschikt om te worden hergebruikt.

Eigenschappen kunnen eenvoudig worden aangepast voor een tweede, derde of zelfs vierde leven. In eenzelfde of een geheel andere toepassing. Slim hergebruik behoudt de waarde van PP, spaart schaarse delfstoffen als olie en ontziet het milieu. Veolia Polymers heeft zich in ruim vier decennia ontwikkeld tot een expert op het gebied van PP recycling. Onze materialen worden succesvol toegepast in een groeiend aantal toepassingen en markten.
 

PP zit in ons DNA en is verankerd in onze visie en missie

In bijna een halve eeuw heeft Veolia Polymers een grote expertise verworven in het opwaarderen van PP. Die ervaring maakt ons toonaangevend op het gebied van hergebruik van deze grondstof. Voor onze afnemers betekent dat een waarborg voor kwaliteit en constante producten. Vergelijkbaar met die van nieuw materiaal. In samenwerking met andere partijen worden voortdurend nieuwe producten ontwikkeld. Door continu te innoveren en te verbeteren vormen wij een betrouwbare partner voor de lange termijn. Wij denken met u mee en vertalen alle wensen in een voor u optimaal materiaal. Naast kwaliteit is kostprijs steeds weer een belangrijk uitgangspunt. Zonder in te leveren op kwaliteit, ligt die bij een recyclaat namelijk aanzienlijk lager dan die van nieuw materiaal.