Kunststof Recycling

Veolia Polymers is sinds 1969 actief op het gebied van kunststofrecycling. De focus ligt hierbij op de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige compounds gebaseerd op gerecycled polypropyleen (rPP), een moderne en veelzijdige kunststof. Onze productielocatie is gevestigd in Vroomshoop, Nederland en is de ‘Centre of Excellence’ van Veolia Wereldwijd.

Veolia Polymers heeft een grote expertise verworven in het opwaarderen van PP. Deze ervaring maakt ons toonaangevend op het gebied van het hergebruiken van deze grondstof. Een waarborg voor kwaliteit en constante producten. Vergelijkbaar met die van nieuw materiaal.

In samenwerking met andere partijen worden voortdurend nieuwe producten ontwikkeld. Door continu te innoveren en te verbeteren vormen wij een betrouwbare partner voor de lange termijn. 

 

Meer weten over de mogelijkheden van recyclaat voor uw bedrijf of product?

Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (0546) 66 77 88 of stuur een vraag of opmerking via het onderstaande contactformulier. We geven u graag een goed advies.

Constante kwaliteit en beschikbaarheid dankzij grip op grondstoffen

Cruciaal voor een optimaal PP-recyclaat is grip op grondstoffen. Dat betekent kennis hebben van de grondstoffen zelf en van de markt waarop zij verkrijgbaar zijn. Behalve kwaliteit is beschikbaarheid van doorslaggevend belang om te komen tot een PP recyclaat met de eigenschappen die onze afnemers wensen. Betrouwbaar, beschikbaar en betaalbaar; daar kunnen we op worden aangesproken.

Duidelijke inkoopspecificaties voor grondstoffen bepalen mede de kwaliteit van het uiteindelijke recyclaat. Een strenge controle op eigenschappen en samenstelling, getest en gemeten volgens internationale normen, is daarom dagelijkse praktijk. In een dynamische markt als de onze neemt het inkoopproces een steeds belangrijkere positie in. Door leveranciers nauwer te betrekken bij onze productieprocessen waarborgen we kwaliteit en stellen we volumes zeker.

 

Veolia Polymers baseert haar recyclaat op twee soorten grondstoffen:

  1. Post-consumer grondstoffen afkomstig uit (voedsel) verpakkingen
  2. Post-consumer grondstoffen afkomstig van diverse consumenten artikelen (huishoudelijke artikelen, tuinmeubels, etc.)

Het mengen van beide soorten biedt ons de mogelijkheid PP recyclaten samen te stellen met een breed scala aan eigenschappen. Op deze manier kunnen wij snel en effectief inspelen op vragen en behoeften van diverse afzetmarkten.

Uit consumenten afvalstromen (bijv. voedselverpakkingen) produceert Veolia Polymers jaarlijks meer dan 45.000 ton PP recyclaat op een duurzame manier.

Ons proces

Wij bieden een uitgebreid en in eigen huis ontwikkeld assortiment PP-compounds aan. Ook klantspecifieke ontwikkelingen behoren tot de mogelijkheden. Onze R&D afdeling vertaalt al uw wensen in het voor u optimale PP-compound. Eigenschappen kunnen eenvoudig worden aangepast voor een tweede, derde of zelfs vierde leven. In eenzelfde of een geheel andere toepassing. Slim hergebruik behoudt de waarde van PP, spaart schaarse delfstoffen als olie en ontziet het milieu. Onze materialen worden succesvol toegepast in een groeiend aantal toepassingen en markten. 

Een 100% ingangscontrole op de belangrijkste eigenschappen vormt het begin van ons opwaarderingsproces. Eenmaal vrijgegeven worden de diverse grondstoffen volgens specifieke formulaties gemengd en vervolgens gecompoundeerd. Tijdens dit proces wordt het materiaal gesmolten en gehomogeniseerd. Verschillende slimme additieven brengen het materiaal verder op de gewenste specificatie. Denk hierbij aan kleur, viscositeit, stijfheid, slagvastheid etc. Tenslotte wordt het materiaal gezuiverd en ontdaan van ongewenste stoffen (metalen, papier, vocht etc.)

De uiteindelijke vrijgaveprocedure loopt via ons eigen laboratorium . Een nauwgezette controle bepaalt of aan de klantspecificatie wordt voldaan. Na goedkeuring wordt het materiaal voorzien van een analysecertificaat en aan de klant geleverd.

Kwaliteitscontrole

Bij Veolia Polymers beschikken we over de modernste analysetechnieken om onze recyclaten te karakteriseren. Kwalitatieve methodes als DSC, IR en XRF stellen ons in staat de samenstelling te bepalen en evt. vervuilingen te traceren. Het bepalen van de belangrijkste mechanische eigenschappen als stijfheid, slagvastheid en verwerkingseigenschappen als meltindex, gebeurt conform internationale test normen.

Gecertificeerde kwaliteit

Omdat we niet alleen op onze ervaring vertrouwen worden alle processen beschreven, bewaakt en daar waar mogelijk verbeterd. Het Eucertplast certificaat biedt onze klanten extra zekerheid t.a.v. het duurzaam tot stand komen van onze producten.

PDF
EUCertplast Certificate 2021 (264.3 KB)
PDF
ISO 9001:2015 (687.68 KB)

Meer weten over de mogelijkheden van recyclaat voor uw bedrijf of product?

Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (0546) 66 77 88 of stuur een vraag of opmerking via het onderstaande contactformulier. We geven u graag een goed advies.

Gebruik van onze recyclaten maken uw producten circulair en verlagen zo uw CO2-voetafdruk.

PP recyclaat: grondstof van de 21ste eeuw

Ons productassortiment bestaat uit een aantal standaard grades, speciaal ontwikkeld voor spuitgiet- en thermovormentoepassingen.

Assortimentsoverzicht

Door een groeiend aantal toepassingsmogelijkheden is onze R&D-afdeling dagelijks bezig nieuwe recyclaten te ontwikkelen. Zoekt u een recyclaat in een bepaalde kleur of met andere specifieke eigenschappen? Neem dan contact met Jaco Wolters (+31 683662442). We vertellen u graag over de mogelijkheden.

 

 

Loonwerk

Wilt u uw eigen uitval opwaarderen voor hergebruik, of heeft u behoefte om op basis van uw eigen receptuur compounds te laten vervaardigen? Onze expertise en machines staan u ter beschikking, niet alleen voor PP, maar ook voor de meeste andere kunststoffen. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met Jaco Wolters (+31 683662442). We vertellen u graag over de mogelijkheden.

Expertise maakt het verschil

Voor onze relaties zijn we niet alleen een producent maar ook vraagbaak en ontwikkelingspartner. Op basis van bijzondere eisen en wensen ontwikkelen we klantspecifieke recyclaten, die exact zijn afgestemd op de unieke productspecificaties en productieprocessen van onze klanten. Of het nu gaat om auto onderdelen die tegen een stootje moeten kunnen, transportkratten of weersbestendige tuinmeubelen.

Wij bekennen kleur

Door kleursortering, voorscheiding van grondstoffen en in huis ontwikkelde inkleuringstechnieken is ons kleurenpallet sterk uitgebreid. De tijd van alleen maar zwart is definitief voorbij. In veel toepassingen waar kleur belangrijk is, vervangen onze producten nieuw materiaal. Dit verlaagt uw kostprijs terwijl uw product gelijktijdig duurzamer wordt. 

Meer weten over de mogelijkheden van recyclaat voor uw bedrijf of product?

Vul het onderstaande contactformulier in om een overzicht van al onze producten te ontvangen. 

Kunststof is waardevol

Kunststof producten vinden we overal om ons heen; in onze auto's, kleding, apparaten maar helaas ook in toenemende mate, door verbranding en zwerfvuil, in ons milieu. Het maakt ons leven aangenamer, mits na gebruik niet wordt verbrand of weggegooid, maar wordt hergebruikt. Gelukkig zijn steeds meer consumenten en bedrijven zich bewust van deze noodzaak.

Door onze expertise en jarenlange ervaring kunnen wij u helpen uw product om te zetten van nieuw materiaal naar recyclaat. Onze materialen maken uw product circulair en daarmee duurzamer zonder daarbij in te moeten leveren op efficiency en kwaliteit. 

Veolia Polymers zelf neemt al vele jaren haar verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaam ondernemen, dus met een minimale belasting voor het milieu.

Door 1 kg virgin polymer te vervangen door recyclaat bespaart u 1,5 kg CO2.


 

Samenwerkingen

Wijnozol

Veolia has developed together with Dijkstra Plastics and Koninklijke van Wijhe a paint bucket that consists of 100% recycled plastic.

Reckitt

Veolia and Reckitt work together to increase the amount of recycled plastic in Reckitt's packaging.

One of the projects is the new packaging for the Finish Quantum product (dishwasher tablets). The use of recycled polypropylene was a challenge, because of the colour and smell. However, Veolia persevered and developed a client specific material that met the strict aesthetic and technical requirements.


 

    Neem eens een kijkje bij onze locatie in Vroomshoop.