Duurzame verpakkingen voor Reckitt Benckiser

Tegenwoordig is het steeds vaker lastig om te zien wat echt is, en wat nep. Wist u dat sommige appels, in tegenstelling tot biologische appels, worden besproeid met eetbare was om ze er aantrekkelijker uit te laten zien?

Onlangs lanceerde Reckitt Benckiser een nieuw soort plastic verpakking voor haar Finish Quantum Ultimate Vaatwastabletten. Dit is een baanbrekende stap, want deze verpakking is niet glanzend zwart, maar grijs van kleur. Het is authentiek grijs omdat het gemaakt is van gerecycled polypropyleen (PP), dat voornamelijk wordt geleverd in huishoudelijke kunststoffen, zonder extra pigmenten of additieven om deze kleur te maskeren. Het materiaal is wat het is; en het ziet eruit zoals het is.

Bij Veolia zijn we er trots op dat we dit op maat gemaakte PP compound samen met onze klant RB hebben ontwikkeld en dat we voldoen aan hun hoge technische en kwaliteitsnormen. Dit is een concreet voorbeeld van hoe we door samen te werken, de Plastic Pact NL doelstelling van 100% recyclebare verpakkingen in 2025 kunnen bereiken.

De volgende keer dat u uw wekelijkse boodschappen doet, kijk uit naar de grijze doosjes!

Door te kijken naar voedsel- en productverpakkingen kunnen we de impact van onze wekelijkse boodschappen op de klimaatverandering en milieuvervuiling verminderen. 


De weg naar een circulaire economie

Door systematisch gebruik te maken van recyclaten als grondstof in plaats van nieuwe kunststoffen, creëren we de weg naar een duurzamere en schonere toekomst en realiseren we een circulaire economie.
Jaco Wolters
INTERNATIONAL KEY ACCOUNT MANAGER, VEOLIA NETHERLANDS

Meer diensten op het gebied van plastics recycling

Wijzonol verpakt sinds mei van dit jaar haar muurverven in emmers van 100 procent Post Consumer Recyclaat (PCR). Al enige tijd werden de emmers van restmateriaal van de plasticindustrie gemaakt.
LC Packaging en Veolia Nederland starten samenwerking om afval afkomstig van flexibele verpakkingen wereldwijd te beperken

We zien de wereld zoals deze zou moeten zijn, en niet alleen zoals deze nu is.