Duurzame stadsverwarming

De groeiende schaarste aan hulpbronnen en de onzekerheid rond energiekosten betekent dat alle gemeenschappen zich moeten richten op hoe zij hulpbronnen gebruiken en hergebruiken. In maart 2014 kocht Veolia met haar partner PGGM het bedrijf Ennatuurlijk B.V. (vroeger ELES), de op vier na grootste leverancier van stadsverwarming in Nederland, dat levert aan ruim 64.000 klanten.

De moderne gemeenschap moet duurzaam zijn. De groeiende schaarste aan hulpbronnen en de onzekerheid rond energiekosten betekent dat alle gemeenschappen zich moeten richten op hoe zij hulpbronnen gebruiken en hergebruiken. Stadsverwarmingssystemen worden internationaal steeds populairder als middel om gemeenschappen te helpen bij het verminderen van de milieu-impact, het verhogen van energie-efficiëntie en het beheren van de kosten.

De stadsverwarmingsoplossingen van Veolia zijn bestemd voor het leveren van de beste energie-efficiëntie voor de gemeenschappen die zij bedienen, met gebruikmaking van een aantal verschillende brandstofbronnen. Dat kunnen W2E-installaties (waste to energy, afval naar energie), lokale biomassa, geothermal, traditionele bronnen of het gebruik van restwarmte zijn.


Stadsverwarmingssystemen worden meestal gebruikt in woningcomplexen waaronder appartementsgebouwen maar kunnen ook worden gebruikt op bredere gebieden, zoals industrieterreinen, universiteitscampussen, ziekenhuizen en gehele provincies.


In maart 2014 kocht Veolia met haar partner PGGM het bedrijf Ennatuurlijk B.V. (vroeger ELES), de op vier na grootste leverancier van stadsverwarming in Nederland, dat levert aan ruim 64.000 klanten.

De stadsverwarmingsoplossingen van Veolia zijn bestemd voor het leveren van de beste energie-efficiëntie voor de gemeenschappen die zij bedienen, met gebruikmaking van een aantal verschillende brandstofbronnen.

We zien de wereld zoals deze zou moeten zijn, en niet alleen zoals deze nu is.