Wereldmilieudag, 5 juni 2018 | Veolia gaat plastic vervuiling tegen

Kunststof staat op de derde plaats van het meest geproduceerde materiaal door de mensheid, na cement en staal. Plastic is tegenwoordig een essentieel onderdeel van alle dingen die wij in het dagelijks leven doen en gebruiken. De wereldwijde productie van plastic zal in 2050 verviervoudigd worden tot 1,1 miljard ton. Minder dan 10% van het kunststofafval wordt momenteel gerecycled (wereldwijd), en ongeveer een derde van de plastic verpakkingen komt terecht in de natuur, met name in zeeën en oceanen, waar het bijna duizend jaar duurt om te ontbinden. Veolia bevestigt haar ambitie in reactie op deze kwestie: het heruitvinden van de kunststofmarkt door deze circulair te maken.

"Beat plastic pollution" is het thema van de Wereldmilieudag van dit jaar. Veolia wil de hoeveelheden aan plastic recycling aanzienlijk opvoeren, om deze omvangrijke milieu uitdaging aan te gaan.  
 

"We willen een wereldwijde kunststofrecycling- en -herstelindustrie vormgeven om een ​​geloofwaardig alternatief te bieden voor nieuw plastic. Daarom is Veolia van plan om de hoeveelheid gerecycled plastic in 2025 te vermenigvuldigen. Met meer dan 250.000 ton gerecycled plastic is Veolia al een van de leidende spelers in de Europese markt voor kunststofrecycling ", aldus Antoine Frérot, CEO van Veolia aan de pers in oktober 2017.

Ontwikkeling van innovatieve sorteeroplossingen en bevordering van eco-design

Veolia ontwikkelt innovatieve oplossingen waardoor restmaterialen veel beter gesorteerd kunnen worden. Bijvoorbeeld via automatisering en kunstmatige intelligentie. De groep helpt ook bij het ontwikkelen van eco-designs waarbij producten worden gemaakt van gerecycled plastic. In samenwerking met fabrikanten test de groep de fysieke eigenschappen en colorimetrische kenmerken van nieuwe gerecycleerde materialen om er nieuwe producten van te maken.
Ten slotte opende Veolia in 2017 een nieuw onderzoekscentrum dat zich volledig focust op de recycling van plastic afval.Veolia nam vandaag deel aan de conferentie georganiseerd door de VN in Parijs ter gelegenheid van het BiodiversiTerre-evenement waarvan de groep een partner is.

Lees meer:


> UN Environment Day

> Veolia’s mission of “Resourcing the world”

> #LivingCircular by Veolia