Deze week staat in het teken van onze afvalhelden

Lees hier het verhaal van Joris en Daniël uit Den Haag
Veolia afvalhelden aan het woord in week van de afvalheld

Deze week staat in het teken van de afvalhelden

Met dit initiatief wordt heel Nederland opgeroepen om hun dank uit te spreken voor de afvalhelden. Zij zorgen ervoor dat Nederland dagelijks schoon, leefbaar en afvalvrij blijft. Zij maken het bovendien mogelijk dat afval kan worden omgezet in nieuwe grondstoffen en energie. Hiermee staan zij aan de basis van de schone en circulaire samenleving.

Deze week dus al onze afvalhelden in het zonnetje, met in het bijzonder deze 2 afvalhelden uit Den Haag.

Maak kennis met Joris Kollias

Wie ben je en welke functie heb je bij Veolia?

Ik ben Joris Kollias. Geboren in Athene, vandaar de achternaam, en ik woon nu in Den Haag met mijn vrouw en 2 dochters. Ik werk sinds dit jaar 20 jaar op deze locatie in Den Haag. Destijds ben ik begonnen als chauffeur, ik heb alle trajecten als chauffeur doorlopen en daarna ben ik logistiek planner geworden. Dit doe ik nu ongeveer een jaar of 4.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Het leukste aan mijn werk, je hebt veel interactie met chauffeurs en klanten. Geen dag is hetzelfde en deze variatie maakt het ook weer uitdagend. Er zijn hele rustige dagen, maar ook hele drukke dagen.

Wat vind je het meest uitdagende? 

Het meest uitdagende is om de wagens te laten rijden op de manier zoals dat hoort en om de chauffeurs in te plannen op plekken waar ze het best tot hun recht komen. En ook om alle bijkomende problemen op te lossen en zo de klanten op de goede manier te bedienen.

De meeste klanten waar ik contact mee heb, ken ik al heel lang. Omdat je ze vaak spreekt, krijg je toch een band met ze. In het verleden als chauffeur ben ik ook langs ze geweest, dus de meeste klanten kennen mij ook van gezicht. Dat is ook een voordeel in het contact.

Wat vind je van deze week, vind je het belangrijk dat hier aandacht aan wordt besteed?

Ja, afvalhelden zijn de mannen op de weg die door weer en wind aan het werk zijn om ervoor te zorgen dat we een schoner milieu krijgen. Dat de straten van de steden en de dorpen schoon zijn en schoon blijven. Dus ik vind dat daar best wel aandacht aan besteed mag worden en dat ze zeker in het zonnetje gezet mogen worden!

Wat doe je als je niet werkt?

Ik zit de hele dag op een stoel, dus ik probeer altijd wel te wandelen. We wonen vlakbij het strand dus mijn vrouw en ik hebben een mooie route om te wandelen die ook grotendeels langs het strand loopt. En daarnaast ook druk met de kinderen, die een leeftijd hebben dat ze naar sporten en vrienden gebracht moeten worden.

Veolia week van de afvalheld maak kennis met Joris
Week van de afvalheld bij Veolia Nederland

Maak kennis met Daniël Parlevliet


Ik ben Daniël Parlevliet en ik woon in Rijswijk met mijn 4 katten. Als sport doe ik aan tennis en ik ga graag leuke dingen doen met vrienden, zoals uit eten, of op vakantie.

Hoe lang werk je al bij Veolia en wat is jouw functie?

Dit jaar werk ik 10 jaar bij Veolia en ik heb het heel erg naar mijn zin hier. Ik ben allround chauffeur, dus ik rij in de bakwagen, de haakarm en de perswagen. Ik kan ook binnen werken, dus ik ben overal inzetbaar.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Het contact met klanten en je komt overal. Ik rij nu een route die ik eerder ook vaak reed en nu krijg ik van klanten ook te horen: “Leuk om je weer te zien!” Dit vind ik heel leuk, terwijl ik de container aan het legen ben maak ik altijd een praatje met ze. Zo leer je ze ook een beetje kennen.

Wat vind je van deze week, vind je het belangrijk dat hier aandacht aan wordt besteed?

Ja vind ik heel goed. Daar ben ik wel trots op, ze hadden dit jaren geleden al moeten doen!

Wat doe je zelf aan duurzaamheid?

Ik recycle mijn afval, dus papier apart, plastic apart. En ik bespaar op energie door wat minder lampen aan te doen 's avonds.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik heb het heel erg naar mijn zin hier bij Veolia. Ik heb leuke collega’s en ik vind het erg leuk dat klanten me herkennen als ik na een half jaar weer een oude route rij.
 

Veolia week van de afvalheld maak kennis met Daniel
Veolia week van de afvalheld afvalhelden in het zonnetje