Veolia sponsor Sunflare Solarteam

Update Sunflare Solarteam

Veolia is voor het derde jaar hoofdsponsor van het Sunflare Solarteam. Zonder Veolia hadden wij de innovaties niet kunnen realiseren. Vorig jaar hebben wij het elektrische systeem in de boot stabiel en robuust gemaakt, met als resultaat dat wij in 2019 wereldkampioen werden!

Dit jaar gaat de boot vliegen. Er komen vleugels onder de boot om nog efficiënter te kunnen varen. Dan zal de boot uit het water komen. Ook gaan wij zelf zonnepanelen maken om zo nog lichter te worden. We streven ernaar de boot onder de 100 kg te krijgen.

Op elektrisch gebied gebeurt er ook veel. Er worden verschillende modules ontwikkeld voor de besturing en dataverzameling. De achterste vleugel wordt elektrisch aangedreven en zal data versturen. Alle verstuurde data wordt bovendien opgeslagen op een sd-kaart, zodat we na de race kunnen zien wat er in de boot gebeurd is en wat we nog kunnen verbeteren. De verstuurde data zal live uit te lezen zijn met een app die we daar speciaal voor ontwikkelen. Al deze ontwikkelingen kunnen we niet met een klein team realiseren.

Het team is gegroeid naar 7 personen en daarnaast zijn er nog 2 personen oproepbaar voor extra ondersteuning. Die groei hopen we door te zetten, zodat we nog meer kunnen innoveren. Alle innovaties die wij doen, zullen we ook delen met anderen; wij maken alle modules ‘open source’ waardoor iedereen toegang heeft tot die ontwikkelingen. Al met al doen we het zeker niet om er rijk van te worden, maar voor een betere, duurzame wereld.

Voor meer informatie: www.sunflare.nl

Tekst door: Ruurd van Buiten, projectleider Sunflare Solarteam