Veolia Secure GPT

generatieve kunstmatige intelligentie voor het milieu
Handen typen op laptop

Veolia, een wereldleider op het gebied van milieudiensten, zet een grote stap vooruit in zijn zoektocht naar innovatie met de wereldwijde implementatie van Veolia Secure GPT, een generatieve kunstmatige intelligentie (AI) tool gericht op zijn 213.000 werknemers. Deze technologie, ontwikkeld in recordtijd, belooft de werknemers van de Groep uit te rusten met een veilige tool voor het optimaliseren van de processen van schrijven, vertalen, onderzoeken en samenvatten van informatie, met aanzienlijke voordelen op het gebied van efficiëntie en gegevensbeveiliging binnen de Groep. Met de lancering van Veolia Secure GPT, profileert de Groep zich als een pionier op het gebied van innovatie en digitalisering binnen de CAC 40.

AI in de stad

Veolia Secure GPT:
een technologische innovatie ten dienste van medewerkers en de planeet

Een echte gaspedaal van operationele efficiëntie, Veolia Secure GPT is gebaseerd op generatieve AI-technologie die onschatbare mogelijkheden biedt voor het nauwkeurig beheren van bronnen. Deze innovatie maakt het mogelijk om bepaalde processen te automatiseren en gebruikstrends te voorspellen, om Veolia-medewerkers te ondersteunen bij het creëren van op maat gemaakte oplossingen om de complexe milieu-uitdagingen, waar Veolia mee te maken heeft, aan te pakken.

De AI geïntegreerd in de oplossingen ontwikkeld door de Groep draagt zo bij aan het behoud van het milieu: door innovatie in het beheer van bronnen te bevorderen, optimaliseert het het energieverbruik, minimaliseert het de koolstofvoetafdruk dankzij nauwkeurige voorspellende modellen, en stimuleert het ontwerp van milieuvriendelijke oplossingen, waarbij milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele praktijken worden aangeboden.

Veolia Secure GPT markeert een aanzienlijke evolutie in de manier waarop Veolia technologie inzet om haar operaties en diensten te verbeteren. Het vertegenwoordigt een grote stap voorwaarts in het gebruik van AI op grote schaal, terwijl de beveiliging, privacy en risicobeheer worden versterkt. Deze gewaagde keuze, het resultaat van hard werken door de IT-teams van Veolia, onderstreept de niet aflatende toewijding van Veolia aan innovatie en haar bereidheid om te investeren in geavanceerde technologie-oplossingen voor haar medewerkers.

Een toewijding aan uitmuntendheid die efficiëntie en veiligheid combineert

Ontwikkeld in slechts twee maanden door de IT-teams van Veolia, en gebaseerd op Microsoft's Azure OpenAI en Google Cloud Platform technologieën, biedt de Veolia Secure GPT generatieve kunstmatige intelligentie tool nu alle medewerkers van de Groep toegang tot een veilig platform om hen te ondersteunen in hun dagelijkse missies en hen te helpen bepaalde taken sneller te voltooien, zoals schrijven, vertalen, onderzoeken en het samenvatten van informatie uit PDF-documenten. Door te kapitaliseren op zijn breed ingezette Cloud-infrastructuur, positioneert Veolia zich als een van de pioniers in zijn sector om een dergelijk platform te implementeren.
Dame in AI wereld

Deze veilige tool, die de strikte vertrouwelijkheid van de verwerkte gegevens garandeert, maakt het mogelijk om een wereldwijde database te creëren voor alle Veolia-medewerkers, die zelf zullen bijdragen aan de continue update ervan door gegevensdeling. Bovendien is Veolia Secure GPT een essentieel alternatief voor de gratis, openbare oplossingen die vaak op de werkplek worden gebruikt voor snelle vertalingen of zoekopdrachten, waardoor de veiligheid van Veolia's gegevens wordt versterkt, dankzij strikte controle op de toegang tot de tool.

Een zorgvuldige implementatie

De uitrol van dit ambitieuze project werd zorgvuldig gepland om de schaalbaarheid te testen. Het werd geleidelijk uitgerold, te beginnen met 400 medewerkers in juli 2023, vervolgens uitgebreid naar 2000 medewerkers op het hoofdkantoor van Veolia in september, voordat de tool in oktober 2023 werd aangeboden aan alle 213.000 medewerkers wereldwijd.

Sinds de introductie heeft Veolia Secure GPT opmerkelijke prestaties laten zien op verschillende gebieden zoals contentcreatie, beeld synthese, taal modellering en tijdssequentie voorspelling. Deze systemen kunnen resultaten genereren die datakwaliteit en -kwantiteit combineren.

Deze pagina is een vertaling van de internationale nieuwspagina. De pagina werd vertaald met Veolia Secure GPT.