Veolia en de Republiek Oezbekistan ondertekenen een overeenkomst voor de modernisering van de watervoorziening van de hoofdstad van het land, Tasjkent.

Ter gelegenheid van het staatsbezoek aan Frankrijk door de president van de Republiek Oezbekistan, Shavkat Mirzioïev, heeft Veolia vandaag een overeenkomst ondertekend voor de modernisering van de drinkwaterproductie en -distributie en de afvalwaterdienst in Tasjkent.


In het kader van deze overeenkomst zullen Veolia en de Republiek Oezbekistan gezamenlijk het toekomstige contract voor de watervoorziening en sanitaire voorzieningen voor de gehele Oezbeekse hoofdstad, die nu ongeveer 3 miljoen inwoners telt, vaststellen. Na de besprekingen zal Veolia vanaf Q1 2019 voor 25 jaar het beheer van de productie- en distributiefaciliteiten voor drinkwater en afvalwaterzuivering, de ontwikkeling en verbetering van het waterdistributienetwerk in Tasjkent en het toezicht op de investeringen in de modernisering van het netwerk in verband met de autoriteiten, op zich nemen.
  

Antoine Frérot, voorzitter en CEO van Veolia, zei: "Het resultaat van een collectief werk dat gebruik maakt van de ervaring en professionaliteit van Veolia's medewerkers, zal deze overeenkomst het mogelijk maken om de beste praktijken en internationale knowhow van de Groep te implementeren in het beheer en de optimalisatie van grote publieke netwerken, voor lokale gemeenschappen. Ik ben blij dat de Republiek Oezbekistan en haar president, Shavkat Mirzioïev, Veolia en onze medewerkers hebben gekozen als partners om hen te ondersteunen bij het ontwikkelen van toegang tot kwaliteitswater voor hun inwoners.”