Veolia ondersteunt nieuwe state-of-the-art Danone Nutricia fabriek in Nederland

Danone heeft haar locatie Nutricia Cuijk geopend, haar nieuwste fabriek voor de productie van hoogwaardige, gespecialiseerde zuigelingenvoeding, in het zuidoosten van Nederland. Veolia heeft Danone ondersteund bij het ontwerp en de bouw van de fabriek, door gebruik te maken van de nieuwste technologische innovaties en de operationele expertise van het bedrijf om de best mogelijke ecologische voetafdruk voor de locatie te realiseren. Veolia zal verantwoordelijk zijn onder een 10 jarig outsourcingcontract voor het genereren van utilities op locatie met specifieke prestatiegaranties.

Nutricia Cuijk behoort tot de grootste productielocaties voor Danone in Europa. Producten die uit de fabriek komen, worden geëxporteerd naar meer dan 90 landen.

Veolia zal de komende 10 jaar de Nutricia Cuijk-site van Danone voorzien van gegarandeerde beschikbaarheid en betrouwbaarheid van haar utilities, met name lucht en stoom, alsmede ingrediënt- en proceswater. Het energieverbruik zal worden gecontroleerd en gegarandeerd via Veolia's eigen efficiëntie hypervisiecentrum Hubgrade™. Deze state-of-the-art installatie is ontworpen en gebouwd met de nieuwste technologieën om het hergebruik en de recuperatie van water en warmte te maximaliseren en zo de efficiëntie van de site met betrekking tot de CO2-voetafdruk te maximaliseren.

 

Dit project is een duidelijke illustratie van Danone's 'One Planet. One Health' visie en de doelstelling van het bedrijf om tegen 2050 koolstofneutraal te worden. In zijn commentaar op Veolia's rol in het project zei David Boulanger, Senior Vice President Operations, Danone Specialized Nutrition: "De planning, het ontwerp en de bouw van de nieuwe Nutricia Cuijk fabriek is geïnspireerd op onze 'One Planet'. One Health' visie - die de sterke overtuiging van Danone weerspiegelt dat de gezondheid van mensen en die van de planeet met elkaar verbonden zijn. Terwijl we gespecialiseerde zuigelingenmelkvoeding produceren, doen we ons uiterste best om een gezond en schoon milieu voor toekomstige generaties te behouden. Namens Danone willen we Veolia bedanken voor hun strategische ondersteuning, die ons helpt bij het ontwerpen en bouwen van een productiefaciliteit die de middelen die we gebruiken optimaliseert".

 

Laurent Auguste, Senior Executive Vice-President van Veolia voor Ontwikkeling, Innovatie en Markten, gaf commentaar: "De Design Build and Operation voor de utilities van Nutricia Cuijk's faciliteit is een van de belangrijkste prestaties van onze Alliantie met Danone". Naast de bijdrage van Veolia aan de duurzaamheidsagenda van Danone, is het contract gebouwd om Veolia te garanderen en te stimuleren om zich in te zetten voor prestatieverbeteringen. Dit is waar Veolia op zijn best is en de belangrijkste waarde levert aan haar klanten".


Sinds het begin van de alliantie tussen Danone en Veolia in 2016, hebben de bedrijven hun respectievelijke sterke punten en expertise ingezet om transformationele initiatieven en projecten te ontwerpen en te implementeren die Danone in staat kunnen stellen economische, sociale en ecologische veranderingen en waarde te creëren in hun processen en activiteiten. Het werk van de teams van Veolia en Danone is gericht op het ondersteunen van Danone in haar milieuverplichtingen, met name op het gebied van water- en energie-efficiëntie, duurzame verpakkingen, wereldwijd afvalbeheer en hernieuwbare energieën zoals biomassa en methanalisatie.
 

............

De Veolia-groep is de wereldleider op het gebied van geoptimaliseerd beheer van hulpbronnen. Met meer dan 171.000 werknemers wereldwijd ontwerpt en levert de Groep oplossingen voor water-, afval- en energiebeheer die bijdragen tot de duurzame ontwikkeling van gemeenschappen en industrieën. Door middel van haar drie complementaire bedrijfsactiviteiten helpt Veolia bij het ontwikkelen van toegang tot hulpbronnen, het behoud van beschikbare hulpbronnen en het aanvullen ervan.

In 2018 voorzag de Veolia-groep 95 miljoen mensen van drinkwater en 63 miljoen mensen van afvalwaterverwerking, produceerde bijna 56 miljoen megawattuur energie en zette 49 miljoen ton afval om in nieuwe materialen en energie. Veolia Environnement (genoteerd op Euronext Parijs: VIE) boekte in 2018 een geconsolideerde omzet van € 25,91 miljard (USD 30,6 miljard). www.veolia.com