Veolia Polymers te zien in de Monitor

Gerrit Klein Nagelvoort van Veolia Polymers praat over de problemen binnen de plastic industrie.

Wees zelf de verandering die je wilt zien!

Om de Nederlandse en Europese Plastic Pact doelen te behalen, zouden plastic producten niet alleen recyclebaar moeten zijn, maar ook gemaakt moeten worden van gerecycled plastic! Slechts 10% van de plastic producten in Nederland wordt gemaakt van gerecycled plastic, volgens Jac. Gofers de voorzitter van de kunststofindustrie. Dit komt niet doordat de technologie of oplossingen hiervoor niet bestaan.

Als we het volume verhogen van producten en verpakkingen gemaakt van recyclaten is het

  1. Beter voor het milieu, gerecycled plastic gebruikt 70% minder CO2 dan virgin
  2. Sluit de cirkel - door plastic te recyclen wordt er niks verspild, en verdwijnt het niet in onze rivieren en oceanen
  3. Ondersteunt de lokale werkgelegenheid als we uit de COVID-19 crisis komen

Op 8 Juni 2020 nam het Veolia Polymers team deel aan diepgaand review van de Monitor op NPO 2 over wat er moet gebeuren om dit een realiteit te maken.

 

Tijdens dit programma was de Staatssecretaris van Veldhoven geïnterviewd, zij is een voorstander voor de Nederlandse en Europese Plastic Pact. Volgens Staatssecretaris van Van Veldhoven “kan je het prima gebruiken”. Fabrikanten moeten ophouden met het bedenken van excuses. “Dit is gewoon schoon plastic dat je vrijwel overal in kunt gebruiken. Dat moeten we ook doen”. Ze is ook groot voorstander van een minimumeis, maar alleen in Nederland is dat geen optie. “Dat moeten we op Europees niveau regelen. En dat duurt even.”

Klik hier om de aflevering te bekijken.