Veolia conformeert zich aan het tegengaan van ongelijkheid door zich aan te sluiten bij de G7 Business for Inclusive Growth-coalitie, een initiatief van de OESO.

Bij de lancering van het initiatief "Business for Inclusive Growth" op vrijdag 23 augustus in het Elysée-paleis in Parijs herinnert Antoine Frérot, voorzitter en algemeen directeur van Veolia, aan de manier waarop de groep zich inzet voor meer gelijke kansen.

Veolia erkent dat er nog veel ongelijkheid is en heeft daarom binnen een coalitie van 34 toonaangevende internationale bedrijven zich ertoe verbonden om meer activiteiten te ontplooien om de mensenrechten in hun waardeketens te bevorderen, om voor niet-discriminerende werkplekken te zorgen en de integratie in hun interne en externe bedrijfsecosystemen te versterken. Op deze manier zullen we de inspanningen van de G7-regeringen voor meer gelijke kansen stimuleren, regionale achterstanden aanpakken en discriminatie op basis van geslacht bestrijden.

B4IG-leden stammen uit alle windstreken en een breed scala van bedrijfstakken, hebben wereldwijd meer dan 3,5 miljoen mensen in dienst en zijn goed voor een gezamenlijke jaaromzet van meer dan 1 biljoen dollar. De B4IG-coalitie is het eerste door het bedrijfsleven geleide initiatief in zijn soort. 

Onze betrokkenheid bij B4IG voor niet-discriminerende groei wordt ingegeven door de geschiedenis en het doel van Veolia. Bij Veolia zijn we ervan overtuigd dat voortdurende menselijke ontwikkeling alleen mogelijk is als economische, sociale en milieukwesties als één, ondeelbaar geheel worden aangepakt. Dit geloof is diep ingebed in de geschiedenis van het bedrijf, dat al vanaf de oprichting in 1853 het voortouw heeft genomen door toegang tot goed drinkwater tot een essentieel onderdeel van de volksgezondheid en kwaliteit van leven te maken. In het kader van onze huidige activiteiten op het gebied van water, afval en energie bieden wij onze publieke en particuliere klanten wereldwijd oplossingen aan die de toegang tot essentiële diensten en natuurlijke hulpbronnen vergemakkelijken en deze op efficiënte wijze conserveren, gebruiken en recyclen. Het is Veolia's doel om bij te dragen aan de menselijke vooruitgang door zich krachtig in te zetten voor de doelstellingen tot duurzame ontwikkeling die door de VN zijn vastgesteld om een betere en duurzamere toekomst voor iedereen te realiseren.

Antoine Frérot
CEO of Veolia

Companies joining forces are investing a combined total of over 1 billion USD in more than 50 current and future initiatives, benefiting 100 million people to date.

Over B4IG

Business for Inclusive Growth (B4IG) is een wereldwijde coalitie op initiatief van de OESO, die tot doel heeft de inspanningen van particuliere ondernemingen te bundelen en te versterken om ongelijkheden op het gebied van kansen, geslacht en regio's te verminderen en meer synergieën te creëren met door de overheid geleide inspanningen. De huidige leden zijn onder meer: Accenture, Agropur, AXA, BASF, BNP Paribas, Groupe BPCE, CareCentrix, Cogeco, Crédit Agricole., Danone, Edelman, Engie, GINgroup, Goldman Sachs, Henkel, Ingka Group | IKEA Retail business, JPMorgan Chase, JAB, Keurig Dr Pepper, Johnson & Johnson, Kering, Legal & General, L’Oréal, Mars Incorporated, Groupe Renault, Ricoh, Schneider Electric, Sodexo, Suez, TIAA, Unilever, Veolia, Virgin en Ylva.

Over de OESO
De OESO is een internationale organisatie die werkt aan een beter beleid voor een beter leven. Samen met regeringen en de burgermaatschappij stelt de organisatie normen vast en zoekt op feiten gebaseerde oplossingen voor een reeks sociale, economische en ecologische uitdagingen. Op de OESO-website vindt u meer informatie over het B4IG-initiatief en over de activiteiten van de OESO op het gebied van ongelijkheid en niet-discriminerende groei.

Aanvullende vragen over de OESO-werkzaamheden betreffende niet-discriminerende groei en voor de G7 kunnen worden gericht aan [email protected], aan [email protected] of aan het persbureau van de OESO.