Uitreiking Rethink Awards 2023

Genomineerden voor de Rethink Awards 2023

Gisterenavond werden op de Kunststoffenbeurs in Den Bosch de Rethink Awards 2023 uitgereikt. We feliciteren EPDM-daksysteem van Carlisle Construction Materials met hun winst in de categorie Hernieuwbare grondstoffen. Ondanks dat we niet hebben gewonnen, zijn we zeer trots dat we, met ons merk voor circulaire kunststoffen PlastiLoop, genomineerd waren.
 

Met de Rethink Awards geven de NRK en Plastics Europe het podium aan ondernemingen die met innovatieve producten en/of initiatieven een bijdrage leveren aan duurzaamheid en de circulaire economie. De tweejaarlijkse Rethink Awards zijn door NRK en Plastics Europe in het leven geroepen om de talloze innovaties op het gebied van kunststof bij een breed publiek bekend te maken. Deze innovaties geven Nederland toekomst en inspireren andere bedrijven binnen de productketen. Een vakjury uit de rubber- en kunststofindustrie bepaalde de winnaars in drie categorieën. Daarnaast konden de bezoekers van de beurs ook hun stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Veolia Nederland is trots op Veolia's PlastiLoop wereldwijde netwerk van plastic recyclers te vertegenwoordigen tijdens de Rethink Awards 2023.


Hoewel PlastiLoop niet als eerste eindigde in zijn categorie, erkende en prees het officiële rapport van de jury terecht het initiatief van Veolia met PlastiLoop.

Onder het merk PlastiLoop valt een grote verscheidenheid aan hoogwaardige kant-en-klare gerecyclede kunststoffen met dezelfde specs als virgin materiaal. De jury vindt het lovenswaardig dat het bedrijf erin slaagt om zo’n mooi en uitgebreid, veelkleurig aanbod volgens een wereldwijde standaard te leveren. Hiermee zijn er voor marktpartijen geen belemmeringen meer om gerecyclede kunststoffen in producten te verwerken. Met PlastiLoop levert Veolia dan ook een zeer positieve bijdrage aan de circulaire economie, het verkleinen van de afvalberg en het verlagen van de CO2-uitstoot. Veolia toont eens te meer aan dat afval geen afval is, maar waardevolle grondstof. 

Winnaar per categorie:

  • Categorie Ketensamenwerking : Circular Plastics Factory
  • Categorie Hernieuwbare grondstoffen : Carlisle Construction Materials met het circulaire EPDM-daksysteem
  • Categorie Circulair design : Faerch met Evolve
  • Publieksprijs : Circular Plastics Factory

We feliciteren alle winnaars, en natuurlijk ook de genomineerden, met hun geweldige prestatie en de bijdrage die zij leveren aan een volledig circulair en duurzaam gebruik van plastic en de impact die we gezamenlijk hebben op mens en milieu. Een duurzame toekomst voor plastic is goed voor iedereen!

aanbod PlastiLoop sectoren

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden heeft Veolia haar krachten wereldwijd gebundeld in de merknaam PlastiLoop
PlastiLoop zet met het uitgebreide netwerk van experts en de 37 recyclingfabrieken van Veolia wereldwijd een standaard voor gerecyclede kunststoffen. Onder het merk valt een grote verscheidenheid aan hoogwaardige kant-en-klare gerecyclede kunststoffen: PET, PP, HDPE, PS, ABS, LDPE en PC. Deze circulaire kunststoffen, met dezelfde specificaties als virgin, kunnen worden gebruikt op de productielijnen in verschillende sectoren; verpakkingen, textiel, landbouw, huishoudelijke apparaten, auto’s, industrie & logistiek en de bouw. PlastiLoop komt tegemoet aan de vraag naar een betrouwbaar aanbod van gerecyclede kunststoffen en een single point of contact volgens een wereldwijde standaard. De totale jaarlijkse wereldwijde productie bedraagt bijna 600.000 ton aan circulaire kunststoffen. Met het gebruik van circulaire kunststoffen kunnen fabrikanten de CO2-uitstoot met 70% verlagen ten opzichte van het gebruik van nieuwe kunststoffen uit aardolie.