Samenwerking tussen Olympique Lyonnais en Veolia

Veolia werkt samen met Olympique Lyonnais aan het opzetten van een koolstof strategie om de CO2-voetafdruk van de clubs te verkleinen tijdens een 2-jarig contract.


Veolia en Olympique Lyonnais zijn al 10 jaar lang partners, maar nu wordt Veolia ook de clubs officiële "Milieu Partner". Samen gaan we werken aan een ambitieus programma voor het behoud van grondstoffen, ecodesign, hergebruik en recycling. Met deze samenwerking is OL een van de eerste voetbalclubs die een milieu programma vertegenwoordigen. Veolia gaat Olympique Lyonnais helpen met het opzetten van een koolstof strategie, die begint met het berekenen van de CO2-voetafdruk tot het verminderen van broeikasgassen.

Als startpunt gebruikt de club nieuwe ontworpen training t-shirts die gemaakt zijn van 100% gerecycled materiaal. Ook krijgen de spelers van OL bidons die gemaakt zijn van bio-based plastic. Als laatst wordt milieubewustzijn gedrag promoot door de Clubs app. Hier kunnen de voetbalfans leren over het verantwoordelijk gebruik maken van water en energiebehoud.

Veolia is ook een van de grootste sponsor van het OL vrouwenteam! Zij waren 6x Europees kampioen en zijn al voor de laatste 14 seizoenen Frans kampioen. Het veolia logo is te zien op de speelsters hun mouwen voor 2020/21 en 2021/22. Deze samenwerking ondersteunt het streven naar gendergelijkheid en verrijking.