RB werkt samen met Veolia om een circulaire economie te stimuleren

Vandaag (14-11-2019) tekenen Reckitt Benckiser (RB) - een wereldleider op het gebied van gezondheid, hygiëne en reiniging - en Veolia een partnerschap: een andere stap die RB neemt om haar belofte na te komen om 100 procent van haar kunststofverpakkingen recyclebaar te maken en ten minste 25 procent gerecycled materiaal te bevatten tegen 2025.

Het eerste aanbod van de samenwerking is de nieuwe verpakking voor Finish Quantum (tabletten voor vaatwassers). De verpakking bevat nu 30% gerecycled plastic en is met trots grijs van kleur, omdat RB besloten heeft geen maskerende pigmenten of additieven aan de verpakking toe te voegen.

Veolia en RB zijn twee jaar geleden begonnen samen te werken om het gebruik van gerecycled plastic in RB's verpakkingen te vergroten. Een team van 20 experts van RB en Veolia werkt aan het verbeteren van de inzamelsystemen en het sorteergedrag van de consument en het stimuleren van recycling.

Lees het persbericht (14 november 2019, Engels)

De samenwerking tussen Veolia en RB Hygiene Home combineert de respectievelijke expertises van beide partners, om een positieve bijdrage te leveren aan de circulaire economie. Dit partnerschap heeft tot doel het aandeel van gerecycled materiaal te verhogen en de recycleerbaarheid te verbeteren. Het opent bredere mogelijkheden voor ons in al onze waardeketens.
FABRICE BEAULIEU
EVP MARKETING, R&D AND SUSTAINABILITY FOR RB HYGIENE HOME
We zijn verheugd om met RB deel te nemen aan deze strategie om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.
ANTOINE FRÉROT
CHAIRMAN AND CEO OF VEOLIA