PlastiCircle Conference | Op 16 mei sprak Hildagarde McCarville op de conferentie over het nut van plastics recycling

Op 16 mei nam Veolia deel aan een evenement over 'Circular Cities - Innovating to tackle plastic waste' dat door Plasticircle en ICLEI werd georganiseerd in het kader van de Green Week 2019 in Brussel. Hildagarde McCarville, CEO van Veolia Nederland, presenteerde in het panel over 'Can plastics innovation make cities more circular' de case van de Veolia locatie in Vroomshoop (NL), waar Veolia een grote kunststofrecycling plant (Polymers) beheert.

Bij deze gelegenheid benadrukte McCarville de relevantie van samenwerking tussen steden en de industrie om een mentaliteitsverandering teweeg te brengen. Het verwerken van gerecycled plastic in tastbare dagelijkse producten, mogelijk gemaakt door een focus op het gebruik van gerecycled materiaal - ook bij openbare aanbestedingen - is essentieel voor burgers om te begrijpen dat sorteren en recyclen belangrijk is en dat iedereen een rol te spelen heeft in de aanpak van plasticvervuiling en klimaatverandering. Ze benadrukte bovendien de noodzaak van een holistische benadering van circulaire karakter en van strategieën die zijn toegesneden op elke lokale cultuur en elk ecosysteem van afval over de hele wereld om deugdelijk gedrag aan te moedigen.

Parallel aan de sessies hield Veolia een stand waar enkele van de innovatieve oplossingen van de Groep op het gebied van kunststofrecycling werden gepresenteerd.