Nespresso en Veolia zetten zich in voor een duurzame toekomst!

Gemalen koffie en bonen

Voor Nespresso en Veolia staat duurzaamheid centraal in alles wat we doen. Nespresso begrijpt en respecteert de verantwoordelijkheid die zij heeft in het creëren van een duurzame koffie-economie. Veolia helpt Nespresso daarom graag om haar duurzaamheidsdoelen te bereiken met het recyclen van de aluminium koffiecapsules.

Wist je dat er jaarlijks wereldwijd zo'n 80 miljard capsules worden gebruikt? Hiervan zijn er 30 miljard gemaakt van aluminium en 50 miljard van plastic. Het is dus van groot belang om te voorkomen dat deze in verbrandingsovens of op stortplaatsen terechtkomen. Ze bevatten namelijk waardevolle grondstoffen, die we heel goed kunnen hergebruiken. Daarom recyclen we al 3 jaar de aluminium capsules van Nespresso die in Frankrijk worden ingezameld. 

Nespresso Capsules

Sinds kort worden ook de Nederlandse capsules in Frankrijk gerecycled. Veolia Nederland neemt hierbij de regie om de in Nederland ingezamelde capsules te verwerken. Hiervoor verzorgen we, in samenwerking met Nespresso en haar logistieke partners PostNL, DHL, Trunkrs, PicNic, de registratie, de op- en overslag van de gebruikte capsules en het transport naar Frankrijk. 

Op onze locatie Valopole bij Amiens, in de regio Hauts-de-France, worden het aluminium en het koffiedik gescheiden. Het aluminium wordt gerecycled, zodat er nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Het kan zomaar zijn dat je oude capsule verwerkt is in je nieuwe fiets, blikje of je volgende Nespresso capsule. Het koffiedik, dat 90% van het gewicht van de capsule uitmaakt, wordt gebruikt als compost. De lokale boeren in Frankrijk gebruiken deze compost weer als bodemverbeteraar en voeding voor hun gewassen. Zo zorgen we er samen voor dat ook de in Nederland gebruikte capsules een duurzame toekomst krijgen en er niets verloren gaat!

Koffiedik in handen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

capsules in opslagbunker

Zelf een bijdrage leveren?

Als Nespresso-drinker geniet je natuurlijk van de koffie, maar je kunt met het recyclen van je koffiecapsules actief bijdragen aan een circulaire economie. En dat recyclen werkt heel eenvoudig. Voeg aan je volgende online bestelling de gratis recyclezak toe of vraag er een in de Nespresso Boutique.
Het recyclen kan op de volgende manieren:

  • Lever je volle recyclezak in bij een van de Boutiques
  • Geef je volle recyclezak mee aan de bezorger van je Nespresso bestelling
  • Geef je volle recyclezak af bij het pick-up point wanneer je jouw nieuwe bestelling ophaalt
Infographic Nespresso inlevering recycling

Recyclen was nog nooit zo simpel! Dus de volgende keer dat je je Nespresso koffie drinkt, vergeet dan niet je capsules te recyclen.