KEK en Veolia bundelen krachten in de Energietransitie Challenge

Op vrijdag 7 februari jl. onthult Veolia de concrete #KlimaatActies die worden genomen om de uitdaging van Energietransitie aan te gaan.
Samen met de CEO's en Young Professionals van 4 andere bedrijven, namelijk Shell, Tennet, Tata Steel en Vattenfall, namen we deel aan live paneldiscussies en onthulden we ons KEK Klimaatstatement.

Samen met de CEO's en Young Professionals van 4 andere bedrijven, namelijk Shell, Tennet, Tata Steel en Vattenfall, namen we deel aan live paneldiscussies en onthulden we ons KEK Klimaatstatement. Dit klimaatstatement zijn concrete korte- en lange termijn acties samengevat in een verklaring opgesteld door onze CEO Hildagarde McCarville en Veolia Young Professional Rens Veen.

 
Klimaat Statement signing Veolia CEO & Young Professional - 20200207
Klik en de onderstaande afbeelding en lees onze de concrete acties die zij hebben benoemd.

 

Wat is KEK?

De Klimaat en Energiekoepel (KEK) is een koepelorganisatie van Young Professionals en jongerenorganisaties die werken aan klimaat- en energievraagstukken.

Zij geloven in de kracht van Young Professionals om vernieuwing te brengen in het huidige systeem. Daarom vormen ze een cross-sectoraal netwerk. Ze werken in de sectoren elektriciteit, landbouw, mobiliteit, bouw en industrie. Ook mensen die werken aan thema's cruciaal voor systeemvernieuwing binnen de energietransitie, zoals finance en onderwijs, zijn welkom.

Met KEK leveren ze input aan de tafels van het Klimaatakkoord. Zij vormen een denktank voor nieuwe zienswijzen en vormen de verbinding tussen het nieuwe Klimaatakkoord en de jongere generatie.
 

Lees hier de KEK Klimaatstatements van verschillende bedrijven.
 

 

Lees hier het persbericht