InVivo en Veolia bundelen hun krachten om de circulaire economie in de wereld van de landbouw te ontwikkelen

Veolia en InVivo, de toonaangevende Franse coöperatieve landbouwgroep, hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend om de circulaire economie in de landbouw te ontwikkelen. Hun samenwerking beslaat vier thema's: waterbeheer, hergebruik van gezuiverd afvalwater voor irrigatie, stedelijke landbouw en digitale oplossingen.


Via hun respectievelijke dochterondernemingen SEDE Environnement en Agrosolutions gaan Veolia en InVivo 3 jaar lang samenwerken.  De twee groepen werken in het bijzonder aan de diagnose van de risico's van vervuiling door de landbouw en aan de uitvoering van actieplannen in verschillende drinkwaterwinningsgebieden in Noord-Frankrijk.

Als onderdeel van dit nieuw partnerschap konden Veolia en InVivo gezamenlijk een wijnbouwirrigatieproject ontwikkelen met gebruikmaking van gezuiverd afvalwater.
                        

"Dit partnerschap toont aan dat de wereld van de landbouw naar de toekomst kijkt. De circulaire economie is een essentieel onderdeel van het produceren van meer en beter en voldoet daarmee aan de maatschappelijke en ecologische verwachtingen van consumenten, terwijl ook het inkomen van onze boeren wordt verhoogd,“ zei Thierry Blandinières, CEO van de InVivo Group.

"Deze overeenkomst draagt ​​bij aan de ontwikkeling van een "andere", schonere en soberdere economie, een economie die de natuur in stand houdt, maar tegelijkertijd ook gebruikt. Het toont het vermogen van de landbouwwereld om zijn werkingsgebied uit te breiden en te innoveren", voegde Antoine Frérot, voorzitter en CEO van Veolia eraan toe.