Closing the loop; afval van Action wordt grondstof voor nieuwe producten

Action ciculaire mandjes

Bij Action gaan goed, goedkoop én duurzaam heel goed samen. Zo is 90 procent van het katoen duurzaam verbouwd, kopen zij 92 procent van de papieren en houten producten duurzaam in en is het huismerk chocolade Fairtrade gecertificeerd. Ook circulariteit staat hoog op de agenda. Daarom zijn wij er trots op dat we daar een steentje aan mogen bijdragen.

Action heeft samen met de partners GP Groot, Veolia en Curver een samenwerking opgezet om een groot deel van de plastics van Action een tweede leven te geven. In deze volledige keten worden de geretourneerde, niet gebruikte of beschadigde plastic producten van Action ingezameld, gescheiden, verwerkt tot granulaat en uiteindelijk weer verwerkt in een nieuw product voor Action.

Circulaire mandjes Action

Het kunststof wordt verzameld in de distributiecentra van Action en in het recyclingscentrum gesorteerd. Het gescheiden plastic, dat geschikt is voor recycling, wordt door GP Groot ingezameld en gemalen, waarna het naar Veolia in Vroomshoop wordt getransporteerd. Daar wordt het verwerkt tot kunststofgranulaat. Van dit granulaat produceert Curver door middel van spuitgieten twee verschillende mandjes voor Action. Deze mandjes kunnen gebruikt worden op bijvoorbeeld kantoor of in de keuken. Deze circulaire mandjes zijn natuurlijk weer te vinden in de schappen van Action voor de consument, waarmee de cirkel weer rond is.

Met deze inspanning zetten de ketenpartners een stap voorwaarts in de richting van een duurzamere toekomst. Wat eerst afval leek, is nu een grondstof voor nieuwe producten. 

Gerrit en Frank met mandjes

Links Gerrit Klein Nagelvoort, rechts Frank Richters