Cannes Filmfestival: Veolia verwerkt en hergebruikt 2 km aan rode loper

Veolia beheert en recupereert al het afval van het Palais des Festivals et des Congrès: rode loper, standaardtapijt, hout, papier en karton. Een dienst om te voldoen aan de hoge normen voor duurzame ontwikkeling (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 en ISO 26000).

Het Palais des Festivals et des Congrès de Cannes (SEMEC) was onlangs gastheer van het 72ste Internationale Filmfestival. Er worden het hele jaar door talrijke evenementen georganiseerd. Veolia beheert en recupereert al het afval van het Palais des Festivals et des Congrès: rode loper, standaardtapijt, hout, papier en karton. Een dienst om te voldoen aan de hoge normen voor duurzame ontwikkeling (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 en ISO 26000).

 

2 km rode loper en 56 ton standaardtapijt wordt gerecycled.

Om de deelnemers gedurende het hele festival te verwelkomen, zijn 83 rollen rode loper nodig om de 26.000 m2 van het Palais des Festivals te bedekken. 60 meter rode loper, die drie keer per dag wordt vervangen, beslaat met name de beroemde 24 treden van het Palais des Festivals.

In 2018 werd 56 ton gebruikt tapijt zonder latex onderlaag gesorteerd, versnipperd en omgezet in polypropyleengranulaat, een secundaire grondstof voor kunststoffen voor de automobielindustrie. Veolia haalde een terugwinningspercentage van 93%: 1.253 ton industrieel afval werd verwerkt in Valazur, 326 ton hout (categorie B) in Villeneuve-Loubet en 93 ton papier en karton in Nice bestemd voor papierfabrieken in Frankrijk en Europa. Veolia organiseert ook recyclingkanalen voor oud metaal en plastic folie.

24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar voor het Palais des Festivals.

Veolia heeft containers ingezet, waarvan het aantal varieert afhankelijk van de gebeurtenissen, en een verdichter die is aangepast aan de diversiteit van het afval. 43% van de materialen worden aan de bron gesorteerd om de hoeveelheid afval te verminderen en recycling te vergemakkelijken.