Antoine Frérot deelt zijn visie op de wereld in 2040 | Rencontres Économiques in Aix-en-Provence

Dit jaar stond het Rencontres Économiques evenement in Aix-en-Provence in het teken van "wereldmetamorfosen". Van 6 tot 8 juli kwamen 250 sprekers van over de hele wereld samen. Veolia Voorzitter en CEO Antoine Frérot werd uitgenodigd voor de rondetafelconferentie getiteld "Morgen, nog meer revoluties? Hieronder vindt u de hoofdpunten.


Antoine Frérot begon met een herinnering aan de belangrijkste kwesties die van invloed zullen zijn op Veolia's bedrijfsactiviteiten in 2040; om nuttig te zijn, moet een bedrijf meegaan met de tijd en actuele problemen aanpakken. 

 

Er moeten nieuwe vaardigheden worden verworven

 

"Om dit te bereiken zijn nieuwe, op exacte wetenschappen gebaseerde vaardigheden nodig: biowetenschappen - biologie, biotechnologie, geneeskunde, groene chemie en biomimicry - alsook energiewetenschappen (thermodynamica, energieopslag), materialen en digitale technologie. Bovendien zullen menswetenschappen ons helpen om inzicht te krijgen in de fysieke en menselijke interacties tussen al deze nieuwe activiteiten. Om al deze elementen effectiever met elkaar te verbinden is meer multidisciplinariteit, creativiteit, nieuwsgierigheid en inzicht in de wereld nodig", aldus Antoine Frérot.

Meer:

Press day 2018: tomorrow’s world is being invented today
Food, energy, pollution: what are the solutions for the world in 2040?
CSR: Sustainably manage natural resources through the circular economy
Rencontres Économiques in Aix-en-Provence 2018