Aardbeving in Indonesië: Veolia Foundation betrokken bij humanitaire noodmissie in Palu

In het kader van de humanitaire noodhulpoperaties georganiseerd door het Franse Ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken na de aardbeving in Indonesië op 28 september, wist de Veolia Foundation zich snel te mobiliseren: twee AquaForce 2000-eenheden en twee Veoliaforce-experts zijn momenteel ter plaatse om het reddingsprogramma te versterken en de Indonesische noodhulpteams van het Rode Kruis op te leiden om de apparatuur te gebruiken.


Op 28 september om 18.00 uur werd Indonesië getroffen door een aardbeving, gevolgd door een tsunami. Op het eiland Sulawesi werden de stad Palu (350.000 inwoners) en de omliggende regio bijzonder zwaar getroffen, met meer dan 2100 doden, 4600 ernstig gewonden, 680 vermisten en bijna 212.000 ontheemden*.

Acht weken na de ramp is humanitaire hulp voor Indonesië meer dan ooit noodzakelijk. Volgens het nationaal centrum voor rampenbeheersing van Indonesië bevinden meer dan 200.000 ontheemden zich in moeilijkheden en hebben ze veilig drinkwater, elektriciteit, onderdak en medische noodhulp nodig. De kans op een epidemie maakt het gebruik van waterzuiveringsapparatuur noodzakelijk.

In opdracht van het Franse ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken hebben twee Veoliaforce-experts zich aangesloten bij de Franse burgerbeschermingsteams in Palu. Zij zullen twee weken lang Indonesische Rode Kruis-noodteams trainen om de twee Aquaforce 2000-eenheden te gebruiken.
Deze eenheden, ontworpen door de Veolia Foundation, zuiveren onbehandeld water met een debiet van 2 m3 / uur. Omdat veel wegen nog steeds onbegaanbaar zijn, kunnen ze worden ingezet om drinkwater te leveren aan geïsoleerde bevolkingsgroepen.

De interventie van de Veolia Foundation valt onder het partnerschap met de Quai d'Orsay (Franse ministerie van Buitenlandse Zaken) om de efficiëntie in humanitaire noodsituaties te verbeteren.
 

Meer : 

Veolia Foundation website
> The Veolia Foundation’s emergency humanitarian missions