5 dingen die je kunt doen om onze oceanen te beschermen

Ter viering van Wereld Oceanen Dag
Image kon niet geladen worden

Onze oceanen raken steeds meer vervuild door menselijke activiteiten en dit beschadigd onze ecosystemen. Vuilnisbergen zijn nu veel voorkomend in de zee en voor dit jaar willen wij voor de Wereld Oceanen Dag het bewustzijn vergroten voor recycling en wat jij kunt doen om onze blauwe planeet te beschermen.


Veolia's 5 dingen die je kunt doen om de oceanen te beschermen

1. Doe mee met een strand/rivier/straat schoonmaak

Troep opruimen die je tegenkomt tijdens een wandeling in jouw buurt heeft al een grote invloed. Als je geen recycle bak tegenkomt op jouw route, dan kan je het afval ook mee naar huis nemen en het daar weggooien.

2. Gebruik geen wegwerpmeer, maar juist herbruikbaar

Gebruik een herbruikbare fles voor je water of koffie om jouw afval te minimaliseren. Dit bespaart ook geld in sommige cafeetjes!

3. Doe de extra stap voor recycling

Veel producten uit jou vuilnisemmer kunnen worden recycled, maar soms moet je toch naar een afvalsorteercentrum of scheidingsdepot. Vergeet niet dat veel van deze locaties, frituurvet, verf en motor olie innemen. Dus spoel ze niet door je goot!

4. Bezoek de website van jouw gemeente

Het is nu belangrijker dan ooit om te weten wat er wel of niet in jouw recycling container kan. Als je het niet zeker weet, bezoek dan de website van jouw gemeente voor meer details.

5. Praat erover met vrienden

De beste manier om het bewustzijn voor onze oceanen te vergroten is door erover te praten met vrienden en familie!

 

Samen maken we de oceaan schoon