Veolia Group presenteert jaarcijfers 2022

Historisch jaar voor Veolia met een nettoresultaat van meer dan € 1 miljard en 14 megaton vermeden CO2-uitstoot voor haar klanten

Op 2 maart jl. heeft Veolia Group de financiële resultaten over 2022 bekend gemaakt. Veolia heeft voor het eerst in haar geschiedenis de grens van één miljard euro nettoresultaat overschreden. In 2022 boekte Veolia haar negende opeenvolgende jaar van groei (exclusief Covid) met een omzet van € 43 miljard, wat een organische groei van 14% betekent. Het nettoresultaat van de groep groeide naar € 1,16 miljard, wat neerkomt op een stijging van bijna 30%.

Jan Lenstra, CEO van Veolia Nederland, over de groepsresultaten en de Nederlandse bedrijfsvoering:

We zijn natuurlijk bijzonder trots op de wereldwijde behaalde resultaten. Ook in Nederland hebben we ons kunnen aanpassen aan de uitdagende omstandigheden in 2022, als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de nasleep van COVID-19. De nog steeds hoge inflatie, toenemende vraag naar duurzame energie en de effecten van de hoge energieprijzen zijn voor iedere onderneming voelbaar. Het is mooi om te zien hoe gedreven alle collega’s in Nederland, maar ook wereldwijd, zich inzetten om de visie van Veolia Groep om te zetten naar de dagelijkse praktijk. Zo bouwen we samen door om de wereldkampioen in de ecologische transformatie te worden.

De omzet en de resultaten in 2022 zijn een record voor de Groep. De Noord Europese zone, waartoe Nederland behoort, draagt hier met een winstgroei van 9,2% aan bij. In de UK is dit mede het gevolg van het gunstige effect van prijzen voor gerecycleerd materiaal (papier en plastic) en de effecten van hogere energieprijzen. Dit zien we ook in Nederland terug. De vraag naar gerecycled materiaal en duurzame energie stegen binnen Nederland in 2022 en we verwachten dat deze lijn zich ook in 2023 zal voortzetten. We voorzien dan ook een stabiele groei van Veolia’s activiteiten in Nederland.

Bovenstaand treft u de Nederlandse vertaling van het volledige persbericht van Veolia Group aan. Alle informatie over de bekendmaking van de jaarcijfers en Veolia’s Capital Market Day vindt u op de website van Veolia: Veolia Capital Market Day