[Secundaire Grondstoffen] Kunststof

Leading the way. Op naar een circulaire economie.

Veolia neemt haar verantwoordelijkheid als het gaat om sociale en milieukwesties. Niet alleen zijn onze producten duurzaam, ze worden ook op een duurzame manier geproduceerd met een minimale impact op het milieu. Ons bedrijf is sinds 2013 EuCertPlast- gecertificeerd: een extra garantie voor duurzaamheid en kwaliteit voor klanten.
 

Veolia, met haar productiefaciliteit in Vroomshoop, is het wereldwijde ‘Centre of Excellence’ voor Veolia met betrekking tot de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige compounds gebaseerd op gerecycled polypropyleen (PP), een moderne en veelzijdige kunststof.
 

PP zit in ons DNA en is verankerd in onze visie en missie

In een halve eeuw heeft Veolia een grote expertise verworven in het opwaarderen van PP. Die ervaring maakt ons toonaangevend op het gebied van hergebruik van deze grondstof. Voor onze afnemers betekent dat een waarborg voor kwaliteit en constante producten. Vergelijkbaar met die van nieuw materiaal. In samenwerking met andere partijen worden voortdurend nieuwe producten ontwikkeld. Door continu te innoveren en te verbeteren vormen wij een betrouwbare partner voor de lange termijn. Wij denken met u mee en vertalen alle wensen in een voor u optimaal materiaal. 

Onze productielocatie in Nederland is gevestigd in
Vroomshoop. Jaarlijks wordt meer dan 46.000 ton PP-recyclaat
geproduceerd.

 


50 jarig jubileum

Dit jaar viert Veolia het 50 jarig bestaan van onze polymers activiteiten in Nederland. Op 21 september zetten we daarom voor u de deuren open en geven we u een kijkje achter de schermen. We laten u zien hoe wij gebruikt plastic omzetten in waardevolle nieuwe grondstoffen én vertellen u alles over plastic recycling en de geschiedenis en innovaties die wij in de afgelopen 50 jaar hebben doorgemaakt en uitgevoerd. Natuurlijk zijn er allerlei leuke dingen te doen en is er ruime gelegenheid voor een hapje en een drankje. 

PP is uitermate geschikt om te worden hergebruikt.

Eigenschappen kunnen eenvoudig worden aangepast voor een tweede, derde of zelfs vierde leven. In eenzelfde of een geheel andere toepassing. Slim hergebruik behoudt de waarde van PP, spaart schaarse delfstoffen als olie en ontziet het milieu. Veolia heeft zich in vijf decennia ontwikkeld tot een expert op het gebied van PP recycling. Onze materialen worden succesvol toegepast in een groeiend aantal toepassingen en markten.


Wie zijn onze klanten? 

Fabrikanten, bedrijven, industrieën

 


Veolia recyclaten

 


Voordelen voor onze klanten

Verlaag uw CO2 Footprint 

Realiseer een hogere kosten efficiëntie 

Draag bij aan het realiseren van belangrijke duurzaamheidsdoelen.

Een product met vergelijkbare eigenschappen, maar geproduceerd met minder water- en energieverbruik en zonder gebruik van schaarse bronnen.
Jaco Wolters
Int. Senior Key Account Manager

Meer diensten op het gebied van secundaire grondstoffen

Onze productielocatie in Nederland is gevestigd in Vroomshoop. Jaarlijks wordt op duurzame wijze meer dan 40.000 ton PP-recyclaat geproduceerd.
Wij recyclen papier en karton en brengen het materiaal terug in de circulaire economie. 
Wij verwerken materialen Wij verwerken materialen, die vrijkomen tijdens een productie- of verwerkingsproces en zetten deze opnieuw in. Bijvoorbeeld om energie op te wekken.
Veolia bezit en exploiteert verschillende faciliteiten voor de terugwinning van hulpbronnen, waterrecyclage- en waterzuiveringsinstallaties en afvalenergievoorzieningen. 
Bent u op zoek naar een maatschappelijk verantwoorde oplossing voor de verwerking van uw textiel? Veolia zoekt voor u de meest duurzame oplossing. Wij organiseren de inzameling, sortering en verwerking van textiel tot grondstof van de toekomst.
Wij recyclen end-of-life huishoudelijke producten en brengen deze terug in de circulaire economie. 

We zien de wereld zoals deze zou moeten zijn, en niet alleen zoals deze nu is. 

 

 

PP Compounds van Veolia Polymeren vinden hun weg in auto-onderdelen, tuinmeubelen, huishoudelijke apparaten (stofzuigers, koffiemachines), diverse opbergsystemen (kratten/boxen) en uiteraard de plant- en boomcontainers.

Veolia is al meer dan 50 jaar actief in de duurzame productie van gerecyclede compounds. Jaarlijks produceren we zo’n 53.000 ton. Het materiaal dat gebruikt wordt voor de productie zijn teruggewonnen uit industriële- en consumenten afvalstromen (bijvoorbeeld levensmiddelenverpakkingen). Wij zijn in staat om te garanderen dat ons product voortdurend voldoet aan de kwaliteitsnormen van onze industriële klanten. Het materiaal dat wij produceren wordt meermalen getest: we testen het materiaal in ons eigen state-of-the-art laboratorium, zowel bij binnenkomst, als na verwerking, als bij het verlaten van onze productiefaciliteit. Zo bent u verzekerd van materiaal dat over dezelfde eigenschappen beschikt als virgin materiaal.