Wij werken aan de terugwinning van grondstoffen uit gebruikt plastic.

"Deze technologie zorgt er ook voor dat we minder afval verbranden en fossiele grondstoffen inzetten wat een positieve bijdrage levert aan de circulaire economie."

Welkom bij Veolia, op onze locatie in Vroomshoop. In deze video leggen we uit hoe wij vanuit plastic afvalstromen een nieuwe grondstof voor polypropyleen (PP) plastic produceren. Je vindt dit type plastic terug in huishoudelijke apparaten, kratten, dashboards van auto's en nog vele andere producten. Deze technologie zorgt er ook voor dat we minder afval verbranden en fossiele grondstoffen inzetten wat een positieve bijdrage levert aan de circulaire economie.

Wij werken aan de terugwinning van grondstoffen uit gebruikt plastic.


Meer oplossingen van Veolia

Oplossing
Veolia Polymers is actief in kunststofrecycling. Met name de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige compounds gebaseerd op gerecycled polypropyleen (rPP).
Wijzonol verpakt sinds mei van dit jaar haar muurverven in emmers van 100 procent Post Consumer Recyclaat (PCR). Al enige tijd werden de emmers van restmateriaal van de plasticindustrie gemaakt.
Oplossing
Wereldwijd raken de natuurlijke hulpbronnen uitgeput. Veolia gebruikt afval om nieuwe hulpbronnen te produceren en bij te dragen aan een circulaire economie.

We zien de wereld zoals deze zou moeten zijn, en niet alleen zoals deze nu is.