Beheersing van de binnenluchtkwaliteit

Een goede binnenluchtkwaliteit komt het welzijn van gebruikers van een pand ten goede. Veolia controleert en optimaliseert de luchtkwaliteit in gebouwen.

Wanneer er onvoldoende frisse lucht in een gebouw is, bijvoorbeeld door slechte ventilatie, luchtverversingsproblemen, problemen met filtratiesystemen of onvoldoende onderhoud van de luchtverdelings- en luchtbehandelingssystemen, dan kan dat invloed hebben op het welzijn van de mensen die in het gebouw aanwezig zijn. Het kan zelfs voorkomen dat mensen zich niet lekker voelen tijdens hun werk - een syndroom dat bekend staat als het "Sick Building Syndrome".
 

Een slechte binnenluchtkwaliteit kan de oorzaak zijn van een aantal uiteenlopende problemen. In kantoorgebouwen kan dit leiden tot een daling van de productiviteit en zelfs tot ziekteverzuim. In recreatieve gebouwen, zoals concertzalen of bioscopen, kan onzuivere lucht leiden tot minder publiek en dus tot een daling van de omzet. Tot slot brengt in een ziekenhuisomgeving verschaalde lucht het risico mee van ziekenhuisinfecties, met ernstige juridische, reputatie- en financiële gevolgen. De binnenluchtkwaliteit is daarom een belangrijk gezondheidsbeschermingsaspect voor managers van ziekenhuizen en klinieken.

Veolia, een specialist op het gebied van luchtkwaliteit, helpt zijn klanten de milieu- en bedrijfsmiddelenprestaties van hun faciliteiten te optimaliseren en zorgt voor de gezondheid, het comfort en het welzijn van de gebruikers. 

Voordelen voor onze klanten

Een oplossing  op maat voor binnenluchtbehandeling 

Het minimaliseren van de risico's voor de gezondheid 

Ondersteuning op de lange termijn

Veolia innoveert in microbiële controle. Microbiële controles in ziekenhuizen worden momenteel hoofdzakelijk "statisch" uitgevoerd en voornamelijk in operatiekamers. Veolia innoveert door "continue" controlestrategieën te ontwikkelen. Door voortdurende observatie wordt het risico van microbiële besmetting van de lucht aanzienlijk verminderd.